Велев, АИКБ: Отказът за Шенген означава нелоялна конкуренция и оскъпяване за бизнеса ни

Велев, АИКБ: Отказът за Шенген означава нелоялна конкуренция и оскъпяване за бизнеса ни
стоп кадър/НОВ - архив
A A+ A++ A

Отказът за приемането ни в Шенген означава нелоялна конкуренция за различни отрасли и ще оскъпи българския бизнес. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„Членството на България в еврозоната, Шенген и ОИСР са национална кауза и голям приоритет, около който трябва да се обедини обществото. Готовността ни за Шенген беше потвърдена компетентните европейски институции – при това на извънредни проверки. ЕП и ЕК призоваха за наето членство”.

По думите му сме свидетели на една „политическа корупция”, на решаване на вътрешни проблеми за сметка на развитието на един народ и на една страна. „България трябва да използва всички възможни лостове и канали за влияние. Можем да бойкотираме техните стоки, можем да не купуваме горива в техните бензиностанции. Можем да не изпращаме децата си в нидерландските университети”, посочи той.

И допълни:”Можем да осуетим нидерландски инициативи, когато не е накърнен българският интерес. Ние апелираме към това обществото да се обедини около тези цели и партиите да спрат да се замерят с обвинения кой е виновен за случилото се. Това, че не сме в Шенген, за бизнеса означава нелоялна конкуренция за различни отрасли. Поставени сме при различни условия и това допълнително оскъпява и затруднява българския бизнес".


#Васил Велев #Шенген #нелоялна конкуренция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »