Петков няма да отиде на комисията за Gemcorp

Петков няма да отиде на комисията за Gemcorp
стоп кадър/ФБ/ПП
A A+ A++ A

Бившият премиер Кирил Петков отказа да се яви на комисията, иниицирана от ГЕРБ за меморандума с Gemcorp. В момента той трябваше да бъде изслушан за договора, но обяви, че ще остане в зала, защото "на този парламентарен контрол по-важно е да изслушаме министър Шишков къде са парите от "Хемус", отколкото да се занимаваме с ГЕРБ и изслушването за Gemcorp". Все пак енергийният министър от кабинета "Петков" Александър Николов ще отиде да бъде изслушан.

На брифинг в парламента Петков подчерта, че меморандумът е необвързващ и правно незадължителен. Това го пишело още на първия ред в документа. "С решение на МС в оперативно заседание решихме да го прекратим, има ясен отчет и документацията от оперативното заседание, той е в деловодството на НС", посочи още експремиерът. Освен това вече има подписан отказ от каквито и да е претенции за българската държава, както от Gemcorp, така и от IP3, няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни от борисовките...

Според "Промяната" ГЕРБ опитват да вкарат несъществуваща тема в дневния ред, за да се "пусне димка и да не видят основните теми". А сред тях е липсата на бюджет. Половината население очаква нов бюджет, особено пенсионерите и работещите на минимална работна заплата, смятат от партията.

На въпрос защо и Австрия е обявила, че не ни иска в Шенген, Кирил Петков обвини 12-годишното управление на ГЕРБ. Според него европартньорите са знаели, че имаме пробойни, сега като ги няма, тях ги е страх, че може да се върнат същите управляващи и да се отворят същите пробойни. И отново повтори, че схемата "Капитан Андреево" е съществувала 10 г. "Нямат доверие на Борисов и рискът да се върне управление под негов контрол е една от причините да не ни искат в Шенген", заяви Петков, цитиран от "24 часа".


#ПП #Gemcorp

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"