Записаха мозъчните вълни на хора в клинична смърт

Записаха мозъчните вълни на хора в клинична смърт
Туитър
A A+ A++ A

Учени от университета "Лангон" в Ню Йорк са открили как се чувстват хората преди да умрат.

Според изследването в момента на смъртта съзнанието на човека е по-ясно от всякога и това състояние не е като илюзия, а е резултат от това, че човешкият мозък започва да работи на пълни обороти, потапяйки умиращия в спомени и анализи, пише БГНЕС.

По-специално американските учени отбелязват, че докато умира човешкият мозък е с повишена активност и повишени показатели за яснота на съзнанието. При все това човешкото самосъзнание, както и някои други биологични функции, вероятно не се прекратяват напълно с настъпването на смъртта.

Изследователите твърдят, че например всеки пети оцелял след сърдечен арест описва подробно преживяното, въпреки че изглежда, че е в безсъзнание.

Участниците в експеримента - 567 мъже и жени, преживели сърдечен арест - твърдят, че докато са били в кома, са имали усещане за отделяне от тялото си и са наблюдавали събитията без болка или стрес.

Изследователите са успели да запишат излъчваните от мозъците на някои от тях гама, делта, тета, алфа и бета вълни. Така за първи път учените успяват да запишат преживяването, близко до смъртта.

#смърт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »