Георги Кадиев: "Лукойл" изнудва България, но това е разбираемо

Георги Кадиев: "Лукойл" изнудва България, но това е разбираемо
БНТ
A A+ A++ A

Според мен "Лукойл" изнудва България, но това е разбираемо. Те си гонят интересите. Това е в наш плюс, защото ще имаме петрол за България изцяло от "Лукойл" и ще успяваме да изнасяме и за Украйна. Това заяви Георги Кадиев пред БНТ.

"Имам много критики към служебното правителство, но относно "Лукойл" съм на тяхна страна. Тяхната позиция е, че трябва да се продължи износа. За момента рафинерията трябва да има поне 60% руски петрол за да работи. Ако утре спре да работи “Лукойл” ще имаме недостиг на дизел, ще имаме затворени стотици предприятия и ще имаме безработица.Трябва време."

"Докато аз бях в министрество на финансите те плащаха данъци. От 2008 спират да плащат данъци и някъде 2020 започват пак да плащат някакви 60 млн. лв, което за “Лукойл" е нищо", добави председателят на "Нормална държава", цитирано от "24 часа".

Кадиев заяви, че според него март месец ни очакват нови избори. Той потвърди, че трябва да има обединение на лявото движение.

"Продължаваме промяната се опитват да изземат територия. Изкараха, че цялото увеличение за пенсии беше тяхна заслуга. Аз мисля, че си беше обща. Не говорим за ново ляво, а за консолидиране на старото ляво. Когато аз бях изключен, БСП беше най-демократичната партия. Сега се промени и избирателя започна да бяга."



#Георги Кадиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »