Дронове атакуват руски военни летища

Дронове атакуват руски военни летища
MAXAR
A A+ A++ A

Военни летища в Саратовска и Рязанска област са били атакувани днес сутринта от дронове. Възможно е да са повредени ядрени ракетоносци, съобщи Moscow Times. В социалните мрежи се появиха видеозаписи на взривове.

Телеграм каналът Baza съобщава, че неизвестен дрон е атакувал авиобазата "Енгелс 1" в Саратовска област. Пострадали са двама души. Дронът е паднал на пистата за излитане и кацане. Повредени са два самолета.

До момента няма официална информация. Според канала Astra пострадалите са военни, а дронът е повредил бомбардировачи-ракетоносци Ту-95.

Взрив е имало и на летището до Рязан. Там се е подпалил бензиновоз, загинали са трима души, шестима са ранени, предаде РИА Новости.

Украйна обяви, че притежава дрон, който може да нанася удари навътре в Русия, на разстояние 1000 км от границата. Като цел на този тип оръжие бяха посочени летищата в Саратов, Рязан и др., на които има военни самолети. Саратов и Рязан се намират на около 700 км по въздух от границата с Украйна. През ноември спътниковият сервиз Maxar, който работи с Пентагона, разпространи снимки от "Енгелс 1"и "Енгелс 2", а "Шпигел" съобщи, че според усилената активност на летищата може да се съди, че Русия се готви за нов ракетен удар, напомня "Сега".



#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »