Проф. Габровски: Ще разговаряме с всички, вратите ни са отворени (ВИДЕО)

Проф. Габровски: Ще разговаряме с всички, вратите ни са отворени (ВИДЕО)
Стоп кадър/БНР
A A+ A++ A

Ще разговаряме с всички. Вратите ни са отворени. Ще се опитаме да намерим общи допирни точки. Това заяви Габровски в изявления след връчването на мандата на ГЕРБ-СДС.

Експертен кабинет, след разговори с всички партии. Това е концепцията на проф. Николай Габровски, когото ГЕРБ номинира ха за министър-председател.

Повече от половин час проф. Николай Габровски, Десислава Атанасова и Томислав Дончев обсъждаха с президента Румен Радев възможността да реализират първия мандат за съставяне на правителство.

Професорът така и не каза от кого точно е получил поканата за премиерския пост. "През последните години съм получавал много покани, както да работя в чужбина, така и да вляза в политиката. Винаги съм отказвал. Страхувам се, че в момента България е на кръстопът на твърде много кризи - на социална, на икономическа, енергийна, виждаме и сериозен мигрантски натиск. Една от водещите причини за това е политическата. Знаете колко избори имаше. Това трябва да спре по някакъв начин. Надявам се, че аз като личност, която е консенсус на, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща диалог с всички партии, ще даде възможност за нов тон в политилата", обяс и той включването си.

Съставът на евентуалния кабинет не е попълнен."Ще разчитаме на хора с професионализъм, на хора, които са отдалечени от партийните структури, които са известни и със своята експертиза в съответните области", заяви кандидатът за премиер. И подчерта, че идеята му е да има цялостна промяна на политическия тон - да се премине от едно кресчендо и една видима за всички неефективна конфронтация към диалог, търсене на общи допир и точки и как България да преодолее по възможно най-лек начин този тежък период, пише "24 часа".

#проф. Николай Габровски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »