33 тона нелегален спирт задържаха в Костинброд

33 тона нелегален спирт задържаха в Костинброд
Собственикът Х.У. е задържан в РУП-Костинброд с полицейска заповед за 24 часа. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Общо 33 тона нелегален спирт са иззети от склад в Костинброд, съобщиха от МВР.

В съвместната полицейска операция участвали служители от ОДМВР – София, Сектор „Престъпления по пътищата" – СДВР, столичното Пето РУП и ГД „Борба с организираната престъпност".

При извършените оперативно-следствени действия униформените служители претърсили склад за строителни материали, в който открили голямо количество акцизен спирт.

В петък в рамките на операцията били проверени два камиона, натоварени с пластмасови бидони, всеки от които с вместимост от по 1000 л. Иззети били общо 33 тона спирт с алкохолно съдържание 97.5 градуса.

Полицейските служители установили, че складовата база е собственост на Х.У. (44 г.). Пред тях той не успял да представи нужната документация за акцизната стока.

По думите му двата камиона били докарани в базата от непознати за него мъж и жена и оставени за съхранение.

За установеното нарушение е сезирана Агенция „Митници". Съвместно с техни представители е извършен оглед на склада. Спиртът е иззет с протокол.

Собственикът Х.У. е задържан в РУП-Костинброд с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 от НК и е сезирана прокуратурата.

#Костинброд #МВР #София #агенция „Митници" #НК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"