Роналдо в антиотбора на груповата фаза в Катар

Роналдо в антиотбора на груповата фаза в Катар
ФБ/Кристиано Роналдо
A A+ A++ A

Кристиано Роналдо попадна в антиотбора на груповата фаза от специализирания сайт Sofascore. Рейтингът на мегазвездата е само 6,37. Той бе титуляр и в трите мача на световното, но изгражда доста отчаян от съотборниците си. И върхът бе мачът с Република Корея, когато се наведе при корнер, топката отскочи от гърба му и Йон Гвон Ким вкара победния гол.

Sofascore включва само играчи, които са били 60% от минутите на отбора си.

На вратата по системата 4-4-2 на вратата е Мешал Баршам от Катар, който замени Саад ал Шеб след мача с Еквадор. Той има рейтинг от 6,10 с 5 пропуснати гола.

В центъра на антиотбора, заради загубата от Испания с 0:7 са Франсиско Калво и Оскар Дуарте от Коста Рика. Те са с 6,25 и 6,30. Вдясно е Алистър Джонстън от Канада с 6,40. Вляво е Хомам Ахмед от Катар с 6,23.

В центъра на халфовата линия Абдулелах ал Малки и Карим Будиаф от Саудитска Арабия и Катар. Те са с рейтинг 6,15 и 6,30. Вдясно, въпреки геройствата си срещу Дания е австралиецът Матю Леки с 6,33. Само той и Кристиано продължават напред от антиотбора. Вляво на халфовете е канадецът Тажон Бюканън. Той има само 6,10 или заедно с вратаря е най-слабият в първенството до момента.

Партньор на Кристиано Роналдо е катарецът Амоез Али с 6,23 за 226 изиграни минути.

В същото време сънародникът на Роналдо и негов бивш съотборник в "Манчестър Юнайтед" Бруно Фернандеш е с най-висок рейтинг и е в идеалния отбор на груповата фаза. Той е с 8,60 с два гола и две асистенции. И поне към момента води за най-добър играч на първенството.

Идеалният тим е по схемата 4-1-3-2. На вратата е феномелният поляк Войчех Шчесни с 8,20. Той, Бруно и Антоан Гризман, който е вляво в тройката халфове от португалеца са единствените с рейтинг над 8. Французинът е с 8,13. Вдясно в тази тройка е Лионел Меси, който е със 7,93.

Защитата пред Шчесни е доста интересна. В центъра са Жан-Шарл Кастелето от Камерун и датчанинът Андреас Кристенсен. Те са със 7,75 и 7,53. На десния фланг е мароканецът Ашраф Хакими със 7,40. Вляво е французинът Тео Ернандес със 7,85.

Пред защитата е Каземиро от Бразилия със 7,80. Пред него е тройката Гразман, Фернандеш и Меси. В нападение са сензацията на Нидерландия Коди Гакпо, който вкара в три поредни мача със 7,57 и Килиан Мбапе със 7,53.

Източник: 24 часа


#Кристиано Роналдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"