Заразаха ли институциите жителите на Каравелово?

Заразаха ли институциите жителите на Каравелово?
БНР
A A+ A++ A

Жителите на село Каравелово се събират на общо събрание днес в пореден опит да алармират институциите за проблемите след наводнението. Три месеца след потопа в населеното място все още не е започнала строителна работа, а коритото на реката е с наносите, които водата довлече от гората.

Хората настояват държавата и общината да изготвят план за възстановяването на населеното място с ясни цели и срокове. Сред най-важните неща, които трябва да се направят, е да се укрепи коритото на реката, защото местните се страхуват, че при по-силен дъжд бедствието може да се повтори.

"Наистина се чувстваме изоставени. Досега строителна дейност не е имала изобщо, имаше разчистване. Тази дейност спря, въпреки че работата не е приключила. Най-важното за нас какво е - няма ясен план, няма срокове, няма видимост на ангажименти, било то от общината, областта или държавата, било то за разчистване или възстановяване на селото", заяви Стефка Гунева.

Селата Богдан, Каравелово и Слатина пострадаха от водно бедствие в началото на септември. Чрез доброволни дарения бяха събрани 1,5 млн. лева, които наскоро бяха разпределени.

#Каравелово #институции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »