Жълт код в 17 области заради силен вятър

Жълт код в 17 области заради силен вятър
Прогнозираните метеорологични явления няма да са необичайни, но от НИМХ предупреждават гражданите да бъдат внимателни. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Жълт код заради силен вятър е обявен в 17 области на страната за 27 октомври, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Освен за областите София-град, София област и Перник, предупреждението за потенциалнo опасно време е в сила за цяла Източна България, югоизточните райони и Добруджа.

Силен вятър ще има в областите: Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра.

Прогнозираните метеорологични явления няма да са необичайни, но от НИМХ предупреждават гражданите да бъдат внимателни, в течение на очакваните условия и по възможност да избягват рисковете.

През деня времето ще е променливо, но със значителна облачност. След обяд над западните райони от страната ще се снижи и вплътни и ще превали.

Още преди обяд на места северно от планините и в цялата източна половина от страната ще се появи умерен до силен южен вятър.

#жълт код #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #София #Перник #Източна България #Кърджали #Хасково #Стара Загора #Ямбол #Сливен #Бургас #Варна #Добрич #Шумен #Търговище #Велико Търново #Русе #Разград #Силистра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »