Снимката на Роналдо и Меси плагиатствана от български щангисти

Снимката на Роналдо и Меси плагиатствана от български щангисти
A A+ A++ A

Снимката на играещите шах футболни звезди едно към едно с тази на легендите Наим Сюлейманоглу и Халил Мутлу.

Роналдо и Меси са окрали българските легенди във вдигането на тежести Наим Сюлейманоглу и Халил Мутлу. Снимката, на която футболните звезди играят шах върху луксозно куфарче - част от рекламна кампания, е едно към едно с фотос на родените в кърджалийски села олимпийски шампиони в силовия спорт, снимана години по-рано.

Това разкриха наблюдателни привърженици на спорта, сигнализирайки редакцията на "България Днес". Разликата в двете снимки единствено е, че тази на Наим и Халил е черно-бяла, докато фотосът на емблематичните играчи на Португалия и Аржентина на световното по футбол в Катар е цветна.

Халим Мутлу е сред най-успешните щангисти за всички времена. Той е един от четиримата тежкоатлети в историята с три олимпийски титли.

Роден е в момчилградското село Постник, а първите стъпки в спорта прави в Кърджали. Всички успехи в неговата кариера са спечелени за Турция, но той никога не забравя откъде е тръгнал.

Печелил е пет пъти световната титла, девет пъти европейската и има 20 световни рекорда. Дълги години Мутлу е най-близкият човек до Наим Сюлейманоглу. Двамата са съотборници и първи приятели.

В интервю за "България Днес" точно преди пет години Халил Мутлу разказва, че Наим е бил за него и батко, и татко. Самият Мутлу лично се обадил на турския президент Реджеп Ердоган, за да спасят Сюлейманоглу след влошеното му здраве. Държавният глава организирал всичко, но не успели да помогнат на родения в кърджалийското село Птичар Наим - също трикратен олимпийски шампион като Мутлу, седем пъти световен шампион и подобрил 46 пъти световни рекорди във вдигането на тежести.

#снимка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »