Нинова към Донев: Не ни давайте акъл, всяко правителство е длъжно да внесе проектобюджет

Нинова към Донев: Не ни давайте акъл, всяко правителство е длъжно да внесе проектобюджет
A A+ A++ A

Днес гледаме най-важния въпрос за държавата. Който и да е Министерският съвет, редовен или служебен, е длъжен да внесе проектобюджет. Вие твърдите, че сте заварили държавата в тежко състояние заради предишното правителство, а искате да удължите именно бюджета, който ви остави предишното "лошо" правителство. Каква е тази метаморфоза? Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в задочен отговор на коментарите на служебния премиер Гълъб Донев, че служебният кабинет решава тежките унаследени кризи от предишното управление и се справя със своята задача.

Тя обвини Донев, че служебното правителство влиза в противоречие с тезите си, че предишното правителство е оставило кризи за решаване, пък сега искат да ползват същия бюджет. По думите ѝ не може да се прекратява поръчка за медицински хеликоптери за следващата година, при положение че се готвят да платят 120 млн. лева за изтребители. "Кое е по-краткосрочно и наложително", попита отново реторично лидерът на БСП.

"Оставете народните представители как да осигурим икономиката, държавата и бизнеса през зимата", посочи тя.

"Вие не можете да поставяте условия на Народното събрание на депутатите. Народното събрание контролира вас, а не вие нас", обърна се тя към Донев, но уточни, че това се отнася за всеки министър-председател. "Не ни давайте акъл и не нарушавайте правилата в страната. Не за пръв път ще се приеме бюджет без очертаващо се мнозинство", заяви тя.

Нинова използва парламентарната трибуна да разкритикува и бившите си коалиционни партньори "Продължаваме промяната", че се "кичат" със социалните предложения на левицата.

Настимир Ананиев от ПП отговори на Нинова, че депутатите на БСП са подкрепили удължаването, въпреки критиките ѝ от трибуната към служебния кабинет, че не е внесъл проектобюджет, както и че гласува с ГЕРБ и ДПС. Тя му отвърна, че "знаят как се гласуват изтребители и оръжия за Украйна с ГЕРБ и ДПС, но от тоав не се гнусите".

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »