Какво се случи до момента на Мондиала в Катар и какво предстои

Какво се случи до момента на Мондиала в Катар и какво предстои
A A+ A++ A

Основните фаворити продължават във втората фаза на надпреварата. Франция, Бразилия и Португалия първи си осигуриха място на 1/8-финалите. Досега Белгия не показва това, което може. Германия в първия мач загуби от Япония - една от най-големите изненади на турнира. Германия тепърва има да изиграе още един мач и най-вероятно ще се класира. Испания и Англия играят много добър футбол.

По този начин бившият спортен журналист Христо Евстатиев коментира в студиото на "България сутрин" случилото се до момента на Световното първенство по футбол в Катар.

Той поддържа тезата, че Аржентина ще стане световен шампион на Мондиал 2022.

"Защото имат Лионел Меси, който е в много добра форма", обясни Евстатиев.

По думите му "черешката на тортата" в груповата фаза е бил мачът между Германия и Испания (1:1), които са показали много класен футбол.

"Днес започват третите мачове в групите, ще видим развръзката в група А и група Б. Домакинът Катар вече отпадна от Световното първенство. Ще се оформят осминафиналите и всеки мач ще е много интересен. Още 13 отбора чакат, за да намерят място сред най-добрите", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Евстатиев отбеляза, че феновете правят цялата атмосфера на Мондиала, а най-колоритни са африканските привърженици. На стадионите всичко е позволено, забранена е само бирата. Продава се във фен зоните и луксозните хотели, припомни той.

"Това е нетипичен сезон за Световно първенство, това е и най-краткият Мондиал. Катар е една малка държава с едва 3 млн. население, от които 500 000 са местни хора, останалите са работници. Не знам колко ще се промени животът им, тъй като след Мондиала тези стадиони са неизползваеми", каза още бившият спортен журналист.

#Мондиал #Катар #Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »