Катар 2022: Гана надделя над Южна Корея в мач с 5 гола

Катар 2022: Гана надделя над Южна Корея в мач с 5 гола
FB/FIFA
A A+ A++ A

В среща от група Н на 22-ото световно първенство по футбол в Катар съставът на Гана надделя с 3:2 над Южна Корея в интересен за гледане двубой.

Мачът започна с по-активни действия на азиатците на селекционера Пауло Бенто, които не стигнаха до нещо повече от няколко ъглови удари. Но в 24-ата минута след фаул отляво защитникът на Саутхемптън Мохамед Салису откри от няколко метра резултата за „черните звезди“.

Гана удвои резултата точно 10 минути по-късно. Отново след статично положение вляво, Андре Аю намери перфектно футболиста на Аякс Мохамед Кудус, който се разписа с глава във вратата на Сюн-Гю Ким.

В началото на второто полувреме централният нападател на Южна Корея Гю-Сун Чо стреля опасно с глава, но ганайският вратар Лорънс Ати-Зиги направи блестящо спасяване. В 57-ата минута обаче Чо се реваншира като отбеляза отблизо с глава за 1:2. По-малко от 180 секунди по-късно нападателят успя да изравни резултата. След центриране от ляво Чо се извиси и преодоля Ати-Зиги.

Сега беше ред на Гана да напомни за себе си. Кудус вкара втория си гол за тима на Ото Адо в 68-ата минута след пас отдясно и разминаване с топката на Иняки Уилямс.

Последва отново азиатски натиск, довел до няколко опасни удара към вратата на африканците. В добавените 10 минути след редовното време Южна Корея играеше пред наказателното поле на съперника и сипеше центриране топки.

В другия мач от група Н от 21 часа играят Португалия и Уругвай. В последния кръг, на 2 декември, срещите са Южна Корея – Португалия и Гана – Уругвай. В класирането водят Португалия и Гана с по 3 точки, а Уругвай и Южна Корея имат по една.

#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »