Съдия Марковска: Доносът е плод на болно въображение

Съдия Марковска: Доносът е плод на болно въображение
Марковска (долу вляво) заяви, че обвиненията страдат от липса на факти и това ги прави безплодни и лъжливи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зам.-председателят на Върховния административен съд и кандидат за съдия в Конституционния съд Венета Марковска опровергава постъпилия в парламента сигнал срещу нея.

По неофициална информация, от кулоарите на парламента преди два дни, сигналите са били подадени от лице, подписало се с името Георги Тонев.

Сигналът беше адресиран до председателите на всички парламентарни групи и в него имаше данни за Марковска, според които нейни близки са се сдобили с „апетитни имоти".

Освен това Тонев обърна внимание на чести, според него, разговори между Марковска и адвокатът Румен Еленски, който защитаваше лидера на ДПС Ахмед Доган по делото за хонорара от 1.5 млн. лв. и Валентин Ангелов по делото „Сапард".

В отворено писмо съдия Марковска обяснява, че след нейното изслушване от член на правната комисия е било обявено, че е постъпил сигнал, който според нея е манипулиран, цитира я информационна агенция „Фокус".

Тя определи постъпилата информация като „изработен компромат, обслужващ определени политически или други интереси", който цели нейното дискредитиране в публичното пространство.

„На доноси и компромати не съм обръщала внимание и не съм реагирала, не бих реагирала и сега, но очевидно съм принудена да взема отношение. Ясна е целта на авторите с измислици да опетнят името ми, което съм градила повече от 35 години, използвайки коварството на анонимността, а самият пасквил е съставен на базата на изрезки на жълти или малкотиражни печатни издания", коментира Марковска.

По нейните думи твърденията в доноса са плод на болно въображение и не е много трудно за непредубедения читател да разбере истинските им автори.

„Стилът на автора и неговите вдъхновители е воден от девиза на Гьобелс: „Повторена една лъжа сто пъти, тя става истина", а самите твърдения са под достойнството ми да коментирам. От начало до край са измислица и се отнасят за хора, които нямат нищо общо с мен и с моето семейство", продължава съдията.

Марковска заяви, че обвиненията страдат от липса на факти и това ги прави безплодни и лъжливи.

„Обръщам се към Вас публично със своето име и подпис, а не като доноса на страхливци, ползвайки прийомите на маккартизма, с мисълта, че Вашата медия е независима и обективна и ще даде гласност на истината срещу подлостта, коварството и нищожеството на автора на доноса", пише още в отвореното писмо Марковска.

#писмо #донос #Анастас Анастасов #председател на НС #Цецка Цачева #Георги Тонев #Янаки Стоилов #Венета Марковска #БСП #съдия #магистрали #Конституционен съд #КС #имоти #близки #Върховен административен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"