Катар 2022: Австралия би 1:0 Тунис в група D

Катар 2022: Австралия би 1:0 Тунис в група D
FB/FIFA
A A+ A++ A

Австралия победи 1:0 Тунис и взе първа победа на световното в Катар на стадион "Ал Джануб" в мач от група D.

В 24-ата минута "кенгурутата" откриха резултата след удар с глава на Мичел Дюк.

Топката стигна до него малко щастливо, защо при центрирането на Крейг Гудуин тя се отклони от крака на защитник, съобщава "24 часа".

В 40-ата минута Тунис имаше възможност да изравни. Мохамед Дрегер беше изведен в наказателното поле, но със самоотвержен шпагат защитник на Австралия изби.

Голям пропуск направи капитанът на африканците Юсеф Мсакни, който бе изведен на метър от малкото наказателно поле, но би край лявата за вратаря греда.

В 56-ата минута Крейг Гудуин проби отляво и опита нещо средно между слаб удар и силно центриране, но и двамата му съотборници в малкото наказателно поле не стигнаха до нея и тя мина покрай гредата.

Джаксън Ървайн проби през средата в наказателното поле на Тунис в 55-ата минута. Той отклони за Крейг Гудуин, който стреля с едно докосване, но Аймен Дамен се намеси.

Отново Гудуин напредна отляво и центрира в 71-ата минута. Матю Леки имаше възможност да засече топката в опразнената врата, но не му достигна скорост, за да достигне до нея.

Постепенно обаче тунизийците започнаха да натискат за изравняване и Мсакни влезе в наказателното поле и стреля около точката на дузпата в 73-ата минута, но Матю Райън спаси.

В 84-ата минута след изчистена топка от защитник на Австралия топката стигна до Монтасар Талби, който стреля от воле от границата на наказателното поле, но вратарят Матю Райън улови.

В първите мачове Тунис завърши 0:0 с Дания, а Австралия бе разгромена с 1:4 от световния шампион Франция, но с успеха си днес има големи шансове да продължи на 1/8-финал.




#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »