Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката край Стара Загора

Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката край Стара Загора
A A+ A++ A

Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката на АМ “Тракия” край Стара Загора по-рано днес. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Днес около 11 ч. в района на 205-и километър на АМ “Тракия” е бил забелязан микробус с полска регистрация. Служители на МВР са подали светлинен сигнал, по-късно друг екип на МВР е направил опит да спре микробуса със стоп-палка, но той не се подчинил.

Започва преследване, продължило над 70 км по магистралата. След това трафикантите преминали през с.Плодовитово, гр. Чирпан и се насочили към с.Ракитница, където са били задържани. Те са се движили с висока скорост - около 140 км/ч.

Двамата украинци са направили опит да избягат. Били са преследвани още 2 км от служителите на МВР, след което са били задържани. Задържани са и 23 мигранти.

При преследването е възникнало и ПТП, при което няма пострадали.

“Всеки ден пътно-транспортната обстановка е изложена на опасност. Има реална опасност за нови и нови жертви”, каза Румен Попов, заместник-апелативен прокурор в Пловдив. “Оказва се, че едва ли не трябва да има табели по пътищата, на които да пише: “Внимание! Свободно преминават мигранти”, допълни той.

По първоначални данни е имало и друг автобус, който впоследствие е бил празен.

Двамата украинци са задържани за срок от 24 часа. Те са мъже на 20-годишна възраст. Има данни, че са влезли в България на 21 ноември т.г. и са пребивавалия на територията на София за няколко дни.

Наблюдаващият прокурор е поискал да им бъде повдигнато обвинение и да бъдат задържани за срок от 72 часа, каза Таня Димитрова, районен прокурор на гр. Стара Загора.

Води се разследване по случая. Очаква се и преводач, който да разговаря с мигрантите, които са мъже от Сирия и Ирак, предаде Нова тв.


#украинци #трафиканти #нелегални мигранти #Старозагорско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"