Кметът на Ямбол оправдан по делото за информационния бюлетин

Кметът на Ямбол оправдан по делото за информационния бюлетин
След като чу решението на съда, Славов заяви, че е удовлетворен от присъдата. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Ямболският окръжен съд оправда кмета на града Георги Славов по обвинение в нарушение на Закона за обществените поръчки и ощетяване на общинския бюджет.

Славов беше обвинен в нарушение на Закона за обществените поръчки при сключване на договор за списване, предпечат, печат и разпространение на бюлетина, ощетявайки общината с около 13 хил. лева.

Прокурорът по делото поиска за ямболския градоначалник условна присъда от година и половина с две години изпитателен срок, предаде „Дарик".

По същото обвинение състав на Окръжния съд в Ямбол постанови година и половина условно за Славов, но след обжалване, Бургаският апелативен съд върна делото за ново разглеждане, заради допуснати процесуални нарушения.

Сега делото се гледа от друг съдебен състав с председател съдия Иван Иванов, който прочете оправдателната присъда за кмета на града, която е втората по ред за Славов.

След като чу решението на съда, Славов заяви, че е удовлетворен от присъдата.

„Факт е, че всяко едно дело, казвам всяко едно, защото моите станаха и аз започнах да ги бъркам, както и вие, колко са и какви. Винаги съм казвал - много усилия, хвърлени на вятъра за едни обвинения, които са абсолютно неоснователни, много обществен ресурс, хвърлен на вятъра", коментира кметът на Ямбол.

„И вместо всеки да си гледа служебните задължения и да бъде в полза на хората за истинските проблеми, ние се занимаваме с едни измислени, за които, надявам се, така, както това дело е отредено от съда, така да бъде и за другите. Да приключват колкото може по-бързо", допълни Славов.

#кмет #Ямбол #дело #Георги Славов #Окръжен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници