Ледени пързалки у нас - къде и кога отварят

Ледени пързалки у нас - къде и кога отварят
A A+ A++ A

СОФИЯ

В Княжевската градина в София започва изграждането на огромна ледена пързалка. Тя ще се простира на площ от 3,5 декара. Голяма част от алеите на парка ще бъдат заледени и любителите на зимните кънки ще могат да карат на разнообразен терен с много разклонения и завои, информира БНТ. Съоръжението ще бъде изградено по същата технология като пързалката във Виена.

Откриването на уникалното съоръжение ще бъде на 1 декември. То е част от програмата на „София - европейска столица на спорта“.

С изграждането на „Леден парк“ София се нарежда до големите европейски столици като Брюксел, Париж, Прага, Лондон и Виена, които имат дългогодишна традиция в използването на градски съоръжения за зимни спортове.

Ледена пързалка ЮНАК (Булевард Евлоги и Христо Георгиеви 38, София)
Намира се в Борисовата градина до метростанция "Стадион Васил Левски", бившият стадион Дружба. Може да отидете с метро - Метростанция Стадион Васил Левски, Автобус 204, 604, 72, 76, 304, 94, Трамвай 10
Паркинг - безплатни паркинги около стадион „В. Левски“ и платени паркинги – зелена зона.
Откриване на новия сезон на 1-ви декември от 10:00 часа.

ЗИМЕН ДВОРЕЦ НА СПОРТA
Дворецът е обновен и е след ремонт
Намира се в Студентски град, ул. Акад. Борис Стефанов
Може да отидете с Автобус 280, 294, 94, 102

ЗИМНА ПЪРЗАЛКА СЛАВИЯ
Намира се на ул. Коломан 1
Може да отидете с Автобус 63, 73, 260, трамвай 4, 5
Паркинг- комплексът разполага с паркинг

РУСЕ

Ледена пързалка ще радва русенци. Атракционът е с площ от 450 кв. метра, съобщиха от кметството в крайдунавския град.

Пързалката е разположена пред сградата на Русенската опера в центъра на града. Тя ще работи без прекъсване до 15 януари идната година - всеки ден от 9:30 до 21:30 часа. На разположение на посетителите са 230 чифта кънки.

"Цените са едни от най-ниските в страната за ползване на подобно съоръжение, като билет за възрастни е 7 лева на час, а за ученици - 5 лева на час. Допълнително се заплащат 2 лева за наем на кънки, а наемът за обучителен тренажор под форма на пингвинче или мече е 3 лева на час", обясняват от местната управа.

Предвиден е и предплатен абонамент за 10 посещения с включени кънки за сумата от 45 лева за деца и 60 лева за възрастни. Има и отстъпка за групи от минимум шест души.
В ценоразписа е включена и възможността за наем на цялата пързалка за организирани прояви за 400 лева на час.

"През съботните и празничните дни на декември най-малките посетители ще могат да се забавляват в компанията на различни приказни герои и да се снимат с тях", информират организаторите.

Пързалката работи в Русе за пета поредна година

ВРАЦА

Започна подготовката на Коледния базар във Враца, съобщиха от общинската управа. Местната администрация ще изненада приятно с богата програма жителите и гостите на Враца за коледно-новогодишните празници. От началото на седмицата започна подготовката на Коледния базар и поставянето на тематична украса в града. На централния площад отново ще функционират три атракциона – ледена пързалка, виенско колело и детска въртележка /карусел/.

Коледно-новогодишната програма включва провеждането на традиционни събития като откриването на ледената пързалка, запалване светлините на коледната елха, отбелязването на Никулден, провеждането на Празника на врачанските вина, ракии и мезета и тържественото посрещане на Новата 2023 година.

В тазгодишния Коледен базар участие ще вземат родни производители, а посетителите на изложението ще могат да опитат различни кулинарни изкушения.

Културната програма предвижда провеждането на демонстрации по фигурно пързаляне и хокей на лед, творчески работилници, тематични конкурси и коледни концерти.

РАКИТОВО

Коледен базар с ледена пързалка ще създава празнично настроение в Ракитово за зимните празници. За първи път гостите и жителите на града ще имат възможностда прекарат една различна Коледа.

Центърът на града ще се превърне в приказно празнично градче с много светлини, музика, греяно вино, мезета, топли напитки, сладки вкусотии. Голямата атракция ще бъде ледена пързалка, на коятомалки и големи ще имат възможност да прекарат незабравимо време съссемейството и приятелите.

Тържествата за започнат на 1 декември с концерт на децата от детските градини, които ще участват и в запалването на градската елха. Откриването на базара и ледената пързалка е предвидено за 11 декември, а на 17-и предстои празничният концерт на открита сцена.

ХАСКОВО

След двегодишно прекъсване заради пандемията тази зима в Хасково ще има ледена пързалка, съобщиха за Haskovo.info от общината.

Изчаква се подходящо време и температурите да паднат още, за да се монтира съоръжението, на което малки и големи да се забавляват по Коледно-новогодишните празници. Атракционът по традиция ще е на площадка „Спартак“.


#ледена пързалка #"Спорт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"