Станишев: Управление на ГЕРБ е равно на бедност

Станишев: Управление на ГЕРБ е равно на бедност
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Управление на ГЕРБ е равно на масова бедност, заяви председателят на БСП Сергей Станишев.

Все пак според него идва край на това управление, допълни от трибуната на Народното събрание Станишев, предаде БГНЕС.

„Партия ГЕРБ беше много сладка на обещания и към пенсионери, и към работещи, и към всички. Днес тези приказки звучат като цинични и кухи обещания", продължи Станишев.

По неговите думи днес един от всеки двама българи в семейство живее под прага на бедността, а броят на бедните хора е нараснал със 120 000 души само за една година. 700 000 души са без работа, както и една трета от малдите, посочи лидерът на БСП.

„И сега говорим за нови сладки обещания за увеличение на пенсиите. Днес, в края на мандата, размерът на гарантираните минимални доходи остават непроменени четвърта година. Днес обезщетение за гледане на малко дете е 240 лв. при положение, че минималната работна заплата става 310 лв.", коментира лидерът на социалистите.

Така, според Сергей Станишев, ГЕРБ отнема по 70 лв. месечно от всяка майка, за да покрива дупките в бюджета, а 20 000 по-малко са родените деца в България за последните четири години, посочи той.

„Четири години са пропилени от повечето българи. Огромната част от българските граждани в края на мандата на управляващите, ще живеят много по-бедно", каза категорично той.

„Въпросът е защо се случва това. Правителството казва, криза е, трябва да затягаме коланите. Вицепремиерът, г-н Дянков обаче обяви, че кризата е приключила в България. За три чисти години вие сте похарчили със 17 млрд. лв. повече от предишното правителство", продължи с обвиненията Станишев.

„Вие сте кризата и нямате оправдание за тази бездушна политика", обърна се Станишев към управляващите, допълвайки, че предпочита „да имаме 20-30 км, построени за един мандат, но пенсионерите да не гладуват", каза още лидерът на БСП.

#ГЕР #БСП #управление #Сергей Станишев #пенсионери #пенсии #глад #бедност #млади хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"