Брутално пистово чудовище! Ултраскъп 777 Hypercar за 7 млн. евро (ВИДЕО)

Брутално пистово чудовище! Ултраскъп 777 Hypercar за 7 млн. евро (ВИДЕО)
777 Motors
A A+ A++ A

Италианската компания 777 Motors анонсира ултраскъп хиперавтомобил, който ще е без достъп до обикновени пътища. Едноместният 777 Hypercar ще бъде произведен в седем екземпляра и ще струва 7 000 000 евро. Той използва шаси Dallara и атмосферен състезателен двигател Gibson Technology, работещ със синтетично гориво.

Обещава се колата да бъде направена толкова екстремно, че на клиентите първо ще се доставя специален тренажор за врата – и едва след като влязат във форма, ще могат да я шофират.

777 Motors е основана от колекционер, състезателен пилот и бивш директор на автомобилното изложение в Милано Монца Андреа Леви. Дебютният модел на компанията се нарича 777 Hypercar. Това е пистово чудовище в стила на спортните прототипи за маратонски състезания, което не е ограничено от техническите правила на FIA.

Шасито е проектирано от Dallara, двигателят от Gibson Technology, а дизайнът е направен от UP Design, който има пръст в няколко производствени модела FAW и концепцията Sofia от IDEA Institute.

Основата на 777 Hypercar е монокок от въглеродни влакна. Масата на автомобила е 900 килограма. Хиперколата се задвижва от атмосферен V8 4.5-литров двигател без хибридна надстройка, който развива 730 конски сили при 9000 об/мин. Подобен двигател беше използван в прототипа на Alpine A480, който спечели тазгодишните 6 часа на Монца, пише факти.бг.

Вместо конвенционално гориво агрегатът "използва" синтетично. Така намалява въглеродните емисии с 65 процента, но в същото време запазва характерния звук на V8. Изчисленията показват, че колата ще премине пистата Autodromo Nazionale di Monza за 1 минута 33 секунди, почти три секунди по-бързо от рекордьора Aurus 01

Окачването, спирачките и трансмисията използват състезателни компоненти от автомобили за 24-те часа на Льо Ман и Дейтона. С 370 км/ч автомобилът с две врати ще генерира налягане, еквивалентно на 2100 килограма. Това ще позволи на купувачите да изпитат шеметни странични g-сили.

Обещават се ускорения до 4 g, така че цената включва специален тренажор за врата и симулатор, който за поведението на хиперкара и действията на силите. Собствениците също ще имат достъп до симулаторите на Dallara в Италия и САЩ, което означава, че ще могат да тренират като професионални пилоти.

Общо 777 Motors планира да произведе седем автомобила на цена от 7 000 000 евро всеки. Хиперавтомобилите ще се съхраняват в базата на компанията в Монца. Достъпът до тях ще бъде разрешен по всяко време, освен това производителят ще организира серия от специални събития за собствениците.

777 Motors се грижи за поддръжката и телеметрията на различни състезания. Всички едноместни автомобили с две врати ще се предлагат със състезателна екипировка Sparco и каска Stilo. Първият прототип 777 Hypercar ще бъде изложен в Монца следващата пролет.



#777 Motors #777 Hypercar

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »