ГЕРБ за ареста на кмета на Стамболийски: Продължение на полицейските репресии, започнали при Рашков (ВИДЕО)

ГЕРБ за ареста на кмета на Стамболийски: Продължение на полицейските репресии, започнали при Рашков (ВИДЕО)
стоп кадър
A A+ A++ A

Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС остро протестира срещу полицейските репресии в страната. Това заяви на извънреден брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Току-що от медиите разбрахме, че с нахлуване на специални части с качулки, множество полицейски бусове е арестуван кмет, излъчен от ПП ГЕРБ и областен координатор на ПП ГЕРБ в Пловдив област. Това ние разчитаме само по един начин – продължение на полицейските репресии, започнали от времето на Бойко Рашков и продължени сега. Ние сме категорично наясно, че публична длъжност, каквато е всеки един кмет в правова държава, каквато са народни представители или представители на политическа партия, може да бъде задържан, разпитван, при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на господин Мараджиев с множество представители на полицията, с качулки, отново подчертавам. Ако има данни за извършено от него престъпление, той да не бъде поканен или призован по реда, който съществува в НПК“, заяви още Атанасова.

"За нас това е опит темата от несправянето с всички проблеми, войната по пътищата, убийства, престъпност, да бъде изместена от една подобна политическа репресия. Да не би защото някои от политическите партии вече поискаха оставката на вътрешния служебен министър и оставката на главния секретар на МВР, който си я подаде, да е единствено възможност темата да не стои в дневния ред на българското общество, а да се говори за задържане на представител на политическа партия“, коментира Атанасова.

“Целта е несправянето с всекидневни катастрофи, с мигрантските потоци, с несправедливостта в държавата да бъде замаскирано с такива акции. Цели се всички кметове да знаят, че ги очаква същото, ако не са на страна на управляващите в момента. Искаме оставката на Демерджиев”, коментира Георг Георгиев.

"Иван Демерджиев още днес да подаде своята оставка и да освободи МВР от своята некомпетентност", заяви Тома Биков.



#ГЕРБ #Георги Мараджиев #кмет #Стамболийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"