Борисов: Варна с нов областен, защото е модерен град

Борисов: Варна с нов областен, защото е модерен град
През юни разследване на Би Ти ви разкри, че областният управител на Варна е отдавал под наем на свои приближени апартаменти на цени от средно лев на квадрат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е освободил областния управител на Варна Данчо Симеонов с мотива, че морският град и модерен и европейски и има нужда от по-добро ръководство.

„Не съм доволен от работата на областната управа. Варна е модерен европейски град и ни трябва още по-активна и сериозна работа там”, е заявил Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана в петък.

„Назначаваме Коста Генков Базитов за областен управител на област Варна. Освобождаваме и двамата зам.-областни управители и за заместник-областен управител назначаваме вицеадмирал Манушев", е казал министър-председателят и е обяснил, че е недоволен от управата.

„Така че, заповедта влиза в сила от днес", отсякъл е Бойко Борисов.

През юни разследване на Би Ти ви разкри, че областният управител на Варна е отдавал под наем на свои приближени апартаменти на цени от средно лев на квадрат.

За смяна на Симеонов се заговори неофициално в края на септември. Тогава вицепремиерът Цветан Цветанов избяга от журналистическите въпроси по тази тема, като каза, че не за това е във Варна.

Между предполагаемите наследници на стола на Симеонов като фаворит още тогава бе сочен зам.-кметът Коста Базитов.

Пламен Манушев също се спрягаше за наследник на Симеонов.

#Бойко Борисов #премиер #Варна #Данчо Симеонов #областен управител на Варна #Коста Базитов #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Коста Базитов #Пламен Манушев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"