Зеленски приветства резолюцията на ЕП за Русия, нови руски удари в Украйна

Зеленски приветства резолюцията на ЕП за Русия, нови руски удари в Украйна
A A+ A++ A

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Европейския парламент да обяви Русия за държава, спонсор на тероризма, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

"Русия трябва да бъде изолирана на всички нива и да бъде подведена под отговорност, за да се сложи край на отдавна провежданата от нея политика на тероризъм в Украйна и по целия свят", написа той в "Туитър".

Предупредителни сирении и взривове прозвучаха в Украйна непосредствено след решението на Европарламента.

По информация на агенция УНИАН руската авиация е изстреляла десетки ракети по много градове, най-вече в южната и югоизточна част на страната.

Експлозии са се чули и в Киев, предаде АФП. Кметът на града Виталий Кличко обяви, че е засегната инфраструктура в столицата, но без подробности за характера на удара и целта му.

"Поразено е едно от инфраструктурни съоръжения на столицата", написа кметът в своя канал в Telegram, отбелязвайки, че минути по-късно в столицата са избухнали още няколко експлозии.

"Спасителни служби и медици са на място", каза Кличко. Обявена е тревога за въздушна атака в Киев, като в региона действа ПВО.


#войната в Украйна #Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"