Трети мач в Катар, който завършва без отбелязан гол

Трети мач в Катар, който завършва без отбелязан гол
A A+ A++ A

Световният вицешампион Хърватия завърши 0:0 срещу Мароко в първа среща от група "F" на първенството на планетата в Катар. Мачът се игра на стадион "Ал Байт", а това беше трето нулево равенство на Мондиала.

В добавеното време на първата част Соса центрира към Влашич, който засече отблизо. Вратарят на Мароко Буну обаче успя да избие.

Малко след това "шахматистите" пропуснаха и втори шанс чрез Модрич, който нанесе силен удар с левия крак, но топката профуча над вратата.

В 51-вата минута грешка на Модрич създаде проблеми на хърватите. Удар на Буфал рикошира в тялото на Ловрен, след което Мазрауи направи добавка с глава отблизо, но Ливакович спаси. Играчът на Байерн получи контузия в тази ситуация, а мароканците имаха претенции за игра с ръка на бранителя на Зенит, но дузпа нямаше.

В 71-ата минута Ен-Несири се намеси решаващо и успя да пресече опасно центриране на Модрич от свободен удар, след което топката отиваше в Пашалич. Нападателят на Мароко обаче се намеси блестящо в защитата, макар и да имаше риск да прати топката в собствената си врата.

В късният мач от тази група "F“ третият от последното Световно първенство състав на Белгия излиза срещу Канада. Срещата започва в 21:00 часа и ще се играе на стадион "Ахмад Бин Али". Двата отбора никога не са играли един срещу друг и всеки от тях ще се надява да стартира с победа.

#Катар #Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »