Жива верига затваря днес пътя София – Русе

Жива верига затваря днес пътя София – Русе
A A+ A++ A

Днес, 23 ноември, точно в 10:00 часа жива верига ще затвори главния път София – Русе при Тотлебен. Това потвърдиха вчера на пресконференция в клуба на БТА в Плевен кметът на Община Пордим Детелин Василев и кметът на село Тотлебен Емил Гашев.

Към тях ще се присъединят както много от жителите на Тотлебен, така и кметовете на другите населени места от Общината.

Причината за готвената блокада е искането на хората да се направи уширение от главния път към подхода за селото. По думите на Гашев там особено критичен е левият завой в посока от Плевен към Русе, защото се създава сериозна опасност за инциденти, които са се случвали през годините.

Кметът на село Тотлебен Емил Гашев написа в своя публикация във Фейсбук, че "все пак има светлина в тунела..." и напомни на "всички Властимащи, че ние сме живи хора, а не само електорат и избиратели".

"Искаме гаранции, че в държавния бюджет за 2023 година ще бъдат заложени средства за изграждане на трета лента за завиване на ляво при отбивката за Тотлебен на главния път Плевен – Русе", категорични са двамата кметове. Ако не получат такива, протестните действия и блокирането на пътя ще продължат всяка седмица.

#Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »