Десислава Трифонова, ГЕРБ: Темата с "Джемкорп" тепърва започва

Десислава Трифонова, ГЕРБ: Темата с "Джемкорп" тепърва започва
A A+ A++ A

Темата с "Джемкорп" тепърва започва. Не трябва постоянно да се опитват да спасяват галеника Кирил Петков и неговата свита. Този меморандум е все още в сила. Това заяви Десислава Трифонова от ГЕРБ пред bTV относно темата с меморандума с „Джемкорп“.

Тя цитира енергийния министър, който казва, че в момента този меморандум е все още в сила. Трифонова показа допълнително споразумение между „Джемкорп“, IP3 Corporation и Министерство на енергетиката.

"Имаме споразумение между "Джемкорп" и министерството на енергетиката. Изрично пише, че меморандумът ще бъде прекратен от датата на подписването от отсрещната страна, тоест от „Джемкорп, на което стои само един единствен подпис. Тоест, едностранно прекратяване с един подпис. Ние нямаме такова нещо.

Според нея по силата на международното право такова нещо няма, цитира я "24 часа".

„Вътре в меморандума е уредено, че само в писмена форма по взаимно съгласие или с едностранно, изрично е написано - когато прекратяваме по взаимно съгласие двата подписа задължително трябва да са вътре – на министъра на енергетиката. Тоест, едностранно с един подпис на министъра на енергетиката и двустранно – с подписа включително на „Джемкорп“.

Трифонова добави, че за "Топлофикация София" става дума само за една точка, при това незаконно.

"Кирил Петков никога не е нареждал да има проверка на ДАНС по отношение на "Джемкорп". Петков лично внесе точка, с която запознава членовете на Министерски съвет с доклада на ДАНС. Скандалът избухна по основание на този доклад. Въпреки всички констатации на ДАНС, той не е уведомил Министерски съвет, за да бъдат предприети действия по неговото прекратяване."


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"