Епични мачове: Фаворитите Аржентина и Франция излизат на сцената

Епични мачове: Фаворитите Аржентина и Франция излизат на сцената
A A+ A++ A

Нови четири мача от Световното първенство по футбол в Катар ще се изиграят днес, 22 ноември. В първия двубой в 12:00 часа на обяд българско време един от фаворитите за трофея Аржентина играе със Саудитска Арабия в среща от група С. Три часа по-късно Дания се изправя срещу Тунис в мач от група D. В 18:00 часа наше време Мексико играе с Полша, а действащият шампион Франция започва защитата на короната си с двубой срещу Австралия в 21:00 часа.

"Петлите" са в центъра на вниманието и стартират срещу "кенгурата" в късния мач от програмата във вторник. Възпитаниците на Дидие Дешан ще се опитат да станат първият тим, който защитава световната си титла от Бразилия през 1962-а. Задачата им няма да бъде никак лесна, имайки предвид и проблемите с контузии.

Пол Погба и Н‘Голо Канте, които бяха с основна заслуга за триумфа в Русия преди четири години, няма да бъдат в Катар, а от сметките в последния момент отпадна и носителят на „Златната топка“ Карим Бензема, който не игра в Русия и ще пропусне и този Мондиал. Австралия ще търси достойно представяне срещу далеч по-класния си съперник в група, в която са още полуфиналистът от Евро 2020 Дания и съставът на Тунис, които играят в другия мач от група D.

В група С, Аржентина, водена от голямата звезда на Пари Сен Жермен Лионел Меси, ще търси успешно начало на кампанията си срещу Саудитска Арабия. Възпитаниците на Лионел Скалони са в страхотна серия от мачове без загуба и влизат в ролята на един от фаворитите на Мондиала. „Албиселесте“ не е печелил световната титла от 1986-а насам, когато триумфира в Мексико. Саудитите определено са аутсайдери в групата, в която са още Полша и Мексико.

#Катар 2022 #Катар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »