Здрава битка и интрига до последно на САЩ - Уелс: 1 на 1

Здрава битка и интрига до последно на САЩ - Уелс: 1 на 1
FB/FIFA World Cup
A A+ A++ A

САЩ и Уелс записаха първото равенство на Мондиала в Катар, след като завършиха при 1:1 в първа среща от група "В" на Световното.

Първата част не предложи много емоции за феновете, а положенията пред двете врати не бяха много. Американците първи имаха възможност да отбележат гол, но ударът с глава на Джошуа Сарджент мина от външната страна на вратата и се отби в гредата.

САЩ поведе в резултата в 36-ата минута, в която Кристиан Пулишич напредна в половината на Уелс и изведе Тимъти Уеа, разписал се сам срещу вратаря за 1:0.

След почивката в тима на Уелс се появи футболистът на Борнемут Кийфър Мур и това веднага се усети, а тимът му започна да поглежда по-често към вратата на съперника.

Нападателят направи няколко пропуска, но най-близо до попадение бе съотборникът му Бен Дейвис, който в 63-ата минута не успя да уцели вратата след удар с глава от два метра.

Четвърт час преди края двата тима направиха няколко промени в опит да подсилят съставите си за финала на мача. Това даде резултат и само няколко минути след това Уелс получи дузпа за фаул срещу Гарет Бейл. Звездата на британците, който тази вечер изигра своя 109-и мач за “драконите” и се изравни с Крис Гънтър, застана зад топката и без проблеми изравни със силен удар (1:1).

Бейл можеше да стане герой в 10-ата минута от продължението на мача, опитвайки да прехвърли излезлия напред вратар на САЩ, но бе грубо фаулиран.

Така двата тима записаха първия равен мач на Мондиала в Катар.

В другия двубой по-рано днес Англия спечели с 6:2 срещу Иран и поведе в групата. "Трите лъва" са номер 1 в групата с 6 точки, втората позиция делят САЩ и Уелс с по точка, а Иран е на дъното с нула.

В следващите мачове (29 ноември) Иран играе със САЩ, а Уелс среща Англия, пише БЛИЦ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"