С късни голове Нидерландия постави на колене шампиона на Африка

С късни голове Нидерландия постави на колене шампиона на Африка
FB/FIFA World Cup
A A+ A++ A

Нидерландия започна с победа участието си на Световното първенство в Катар, след като се наложи с 2:0 срещу Сенегал на стадион „Ал Тумама“. Коди Гакпо и Дави Клаасен отбелязаха двата гола за водения от Луис ван Гаал отбор.

Сенегалците в никакъв случай не отстъпваха на своя съперник, но не се възползваха от своите възможности, а грешките на Едуар Менди костваха скъпо на „Лъвовете от Таранга“.

Нидерландия организира много опасна атака в 4-ата минута. Коди Гакпо подаде към Стивън Бергвайн, който обаче не успя да засече топката в опразнената врата.

Исмайла Сар стреля от дъгата на наказателното поле на Нидерландия в 9-ата минута, но над напречната греда в аут. Гакпо центрира в наказателното поле на Сенегал, след което Дейли Блинд стреля с глава, но в аут.

Нидерландия направи много голям пропуск в 19-ата минута. Бергвайн подаде към Бергхаус, след което Френки де Йонг беше изведен на отлична позиция, но се забави със завършващия удар и топката му бе изчистена.

Исмайла Сар отправи много тежък удар в 25-ата минута, но Върджил ван Дайк се намеси решаващо и с глава изби топката в корнер.

Нидерландия разигра добре топката в 40-ата минута. Бергвайн подаде към Янсен, който комбинира с Бергхаус, а той стреля, но над напречната греда в аут.

Коди Гакпо центрира от корнер в наказателното поле на Сенегал в 53-ата минута, след което Върджил ван Дайк надскочи всички в наказателното поле на Сенегал и стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Мемфис Депай се появи в игра в 62-ата минута, влизайки на мястото на Винсънт Янсен.

Три минути по-късно Булайе Диа бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Нидерландия, след което стреля, но Андриес Ноперт успя да спаси.

Сенегал изпусна много добро положение в 73-ата минута, когато Гана Гей нанесе много тежък удар по посока на вратата на Нидерландия, след което Ноперт се намеси чудесно и спаси.

Куяте получи контузия и бе земенен принудително в 74-ата минута от Николас Джаксън.

Нидерландия поведе с 1:0 в 84-ата минута. Френки де Йонг сложи топката на главата на Коди Гакпо, който се възползва от грешката на Едуар Менди и прати топката във вратата му.

Две минути по-късно Папе Гей отправи опасен удар от разстояние, но Ноперт внимаваше и успя да избие в корнер.

Нидерландия вкара втори гол в деветата минута на добавеното време на срещата. Вратарят Ноперт изрита топката напред, след което Клаасен продължи с глава към Мемфис Депай. Депай стреля, след което Едуар Менди плонжира, но избитата от него топка попадна на пътя на Дави Клаасен, който не пропусна да я прати във вратата на Сенегал за 2:0.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"