Пуснаха срещу 7 бона обвинен за детско порно

Пуснаха срещу 7 бона обвинен за детско порно
Pixabay
A A+ A++ A

Районният съд в Хасково наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от 7000 лева на обвинен за разпространение на порнографски материали. Константин Вишински (44 г.) бе изправен пред съда днес като част от акцията от миналия петък на Главна прокуратура, Националното следствие и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", в чийто ход бяха задържани 13 лица.

Делото се проведе при закрити врати. Преди заседанието прокурорът Мая Колева поясни, че основното обвинение е за разпространение на материали с нецензурно съдържание, в които участие имат лица, които са на видима възраст под 18 години. Те били споделяни чрез торент платформи, а при доказването на вина наказанието е до 6 години затвор и до 8000 лева глоба. Другото обвинение е за държането на такива клипове, предаде БТА.

Колева уточни, че разследването е в начална фаза и предстоят много следствени действия и експертизи. Няма данни обвиненият да се е познавал с други лица от мрежата, каза в отговор на журналистически въпрос държавният обвинител.

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжния съд в Хасково.


#детско порно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »