Трифонов: Ние сме патриоти, особено на маса, когато ядем дзадзики

Трифонов: Ние сме патриоти, особено на маса, когато ядем дзадзики
A A+ A++ A

"И така, ако гледам фактите, има разлика между нас и гърците. Те накараха македонците да си прекръстят държавата от Македония на Северна Македония, а ние ги пуснахме да кандидатстват в Европейския съюз, въпреки че ни псуват, обиждат и обругават всеки ден по всякакъв начин. Щото сме патриоти. Особено на маса, когато ядем дзадзики". Това написа лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов в своя фейсбук профил.

"Знаете ли какво значи “Калоян”? Едно от най-хубавите имена, един от най-смелите мъже, толкова важен за българската история - цар Калоян.
“Калоян” идва от гръцки и означава “Хубав Иван”. “Кало”- хубав и “ян” - Иван. Защото цар Калоян е бил висок, едър мъж, хубав, и оттам - Калоян. Много български мъже съм сигурен, че с гордост носят това име - Хубавия Иван", прави анализ Трифонов.

"Цар Калоян… Много улици в България, училища и какви ли още не сгради и институции, носят името на цар Калоян. А знаете ли какво значи “Скилоян”? Означава “Звярът Иван”или “Кучето Иван”, защото така са му викали гърците, византийците по-точно. Защото ги е клал, драл и обезкостявал в буквалния смисъл и много ги е било страх от него. А знаете ли какво означава “Василий Втори Вулгароктонос”?", пита Трифонов в социалните мрежи.

"Може би някои от вас са се сетили - означава “Василий Втори българоубиец”. Той е ослепил войниците на цар Самуил. Хиляди. На всеки 100, по един с едно око да ги води. Можете ли въобще да си представите тази неописуема, чудовищна и нечовешка по своята жестокост сцена? Как едни хора с нажежени железни метални пръчки ослепяват човек след човек", припомня историята лидерът на ИТН.

"Аз не мога да си го представя. Щото ми става нечовешко. Заради това адско “геройство” Василий Втори е наречен “българоубиец”. И защо ви разказвам всичко това? Защото 8 улици в Атина и 10 улици в Северна Гърция се наричат “Василий Втори българоубиец”. “Къде живееш, бе малака?” “На Василий Втори българоубиец 35”. Колко абсурдно, абстрактно и откачено звучи, но е факт. Толкова много българи ходят в Гърция. Само да дойде празник или лято, и на българо-гръцката граница не може да се мине. Десетки хиляди българи отиват в Гърция, защото в Гърция е готино. И аз съм ходил в Гърция много пъти, но днес разбрах за тия улици. 18 улици. 10 в Северна Гърция и 8 в Атина се казват “Василий Втори българоубиец”, категоричен е Слави Трифонов.

"Значи гърците се гордеят. Няма проблем да ни взимат парите като туристи и няма проблем да си кръщават улиците с името на човека, носещ прякора “Българоубиец”. И к’во сега, трябва ли да започнем да си кръщаваме улиците цар Скилоян, българският цар, който е клал и драл гърци в буквалния смисъл? “Къде живееш, бе Пешо?” “Ми на улица цар Скилоян 35”, възмущава се Трифонов.

"Даа.. големи сме патриоти. Тая информация едва ли ще промени българо-гръцката граница да се задръства от хора, които ще отиват да ядат дзадзики в Гърция. И няма абсолютно никакво значение как им се казват улиците. "Ти ли, бе Слави Трифонов, ти ли си най-големият патриот? Не ми говори за история, а ми кажи що бутна правителството”.Опа, обърках се, това трябва да е първият коментар под това, което написах", завършва своя анализ на патриотизма на българина Трифонов.

#Слави Трифонов #Слави Трифонов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?