Украйна: Руснаците обстрелват фронтовата линия с артилерия

Украйна: Руснаците обстрелват фронтовата линия с артилерия
A A+ A++ A

Руските сили обстрелват украинските позиции с артилерия и вчера само в източната част на страната са нанесли почти 400 удара, предаде Ройтерс, като се позова на президента на Украйна Володимир Зеленски.

Русия изтегли силите си от град Херсон по-рано този месец и прехвърли част от тях, за да укрепи позициите си в източните Донецка и Луганска области.

"Най-ожесточените сражения, както и преди, са в Донецка област. Въпреки че днес имаше по-малко атаки поради влошаването на времето, интензивността на руския обстрел за съжаление остава изключително висока", каза Зеленски. "В Луганска област бавно се придвижваме напред с бой. Към момента от началото на деня в източната част на страната има почти 400 артилерийски атаки", добави той.

Зеленски каза още, че войските в южната част на страната "последователно и много пресметливо унищожават потенциала на окупаторите", но не даде подробности.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководителят на администрацията на Зеленски, заяви късно снощи, че руските сили са обстрелвали жилищна сграда в Херсонска област, в Южна Украйна. "Възможно е под развалините да има хора. Службите за спешна помощ работят на мястото на инцидента", написа Тимошенко в приложението "Телеграм". В наскоро отвоюваната столица на региона, град Херсон, продължава да няма електричество, течаща вода и отопление.

В събота Киев съобщи, че около 60 руски войници са били убити при далекобойна артилерийска атака в южната част на страната, като това е вторият случай в рамките на четири дни, в който Украйна твърди, че е причинила многобройни жертви в рамките на една атака.

#Украйна война #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"