Румен Радев ще проведе консултации с "Демократична България"

Румен Радев ще проведе консултации с "Демократична България"
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

След ГЕРБ, "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане" и БСП, тази сутрин държавният глава е поканил на "Дондуков" 2 представителите на "Демократична България".

Какви са шансовете за това президентът ще обсъди и с шестата парламентарна формация.Румен Радев ще постави пред "Демократична България" и въпроса с хипотезата предсрочни избори:

"Аз не искам предумишлено да водя натам. За разлика от други аз съм длъжен да мисля и за най-тежкия вариант – ако отидем на предсрочни избори, кога да бъдат те. И какви закони да се приемат, ако времето е много малко за работа на този парламент"

"Демократична България“ няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ. Вчера пред "Хоризонт" съпредседателят на формацията Христо Иванов коментира, че в настоящата парламентарна конфигурация много малка е възможността да се направи нещо с втория мандат, който ще получат от "Продължаваме промяната":

След консултациите с „Демократична България“ президентът трябва да разговаря и с последната парламентарна формация „Български възход“ преди да обяви кога ще връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство - на ГЕРБ.


#консултации # Румен Радев #"Демократична България"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници