Сашко от Перник е много по-добре. Баща му към открилите детето: Огромно благодаря! Спасихте два живота!

Сашко от Перник е много по-добре. Баща му към открилите детето:  Огромно благодаря! Спасихте два живота!
A A+ A++ A

Сашко е много по-добре, възвръща функциите си, много по-розови са му бузките, крачетата му имат нормална температура. Казва ми "Тате, дай вода". Захранваме го, системи са включени, той е в реанимацията. Все още е много уморен. Това разказа в ефира на NOVA Александър Цветанов, бащата на Сашко от Перник. Детето изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо и беше открито в събота след девет дни издирване от хиляди доброволци, служители на МВР и планински спасители.

Не мога да коментирам нито една версия, нека разследващите да си вършат работата, каза Цветанов по повод твърденията, че момчето може да е било отвлечено.

Не мога да си представя, че моето дете може да издържи толкова време на открито. Той е свръхчовек. Не вярвах във възможностите му, сподели бащата.

Огромно благодаря на тези доблестни мъже, които върнаха живота на мен и на моя син. На тях дължа живота си, каза още Александър Цветанов, обръщайки се към спасителите на Сашко, пише БТА.

Спасителите, които откриха момчето, смятат, че той е прекарал всички дни сам в планината. Не е прибиран на закрито, не му е оказвана помощ, каза в ефира на NOVA Милко Михалков, един от двамата делта и парапланеристи, които намериха Сашко в труднодостъпна местност вчера в ранния следобед. По думите им момчето е разбрало, че те го спасяват, не се е уплашило, а дори се е опитало само да се надигне. Правил е опити да помогне, когато спасителите му са го преобличали и са го завили, за да го стоплят.

Беше полусвит и сгушен, разказа Веселин Георгиев, който пръв вижда детето. Не можех да повярвам, че го виждам. Радвам, че не бях прав, че той не може да оцелее сам в планината, добави Георгиев.

Местността, където е намерен Сашко, е дълбоко дере, почти непроходимо, с много труден достъп, има само малки пролуки през храстите. Според спасителите на момчето, не е изключено наличието на много хора, които го търсеха през първите дни, да го е изплашило допълнително и да го е накарало да се скрие. Най-вероятно е решил да се скрие, за да намери някакъв комфорт, предположи Веселин Георгиев.

#Сашо от Перник #Александър Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »