Росен Христов опроверга ПП: Меморандумът с Gemcorp е още в сила (ВИДЕО)

Росен Христов опроверга ПП: Меморандумът с Gemcorp е още в сила (ВИДЕО)
стоп кадър/архив
A A+ A++ A

Меморандумът e в сила, дори има клауза за арбитраж. Това заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов по повод темата за меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp и "Ай Пи 3 корпорейшън". По-рано през деня по темата пресконференция дадоха от ГЕРБ.

Според Христов не са били спазени никакви процедури по съгласуване, които са предвидени за такива меморандуми. Нямало решение на Министерския съвет, а самият оригинал на договора бил в чекмедже на служител на служител на министерството. Дори правната дирекция на ведомството била разбрала от медиите за подписването му.

В същия момент от „Продължаваме Промяната“ заявиха, че меморандумът с „Джемкорп“ е прекратен отдавна и темата е затворена.

Служебният енергиен министър беше на посещение на ВЕЦ "Цанков камък", където през седмицата приключи успешно ремонта й. Той поздрави служителите, които са отстранили сложна авария. Той призова "Да, България" да се извинят на служителите за всичките им коментари, че съоръжението не се поддържало добре.#Gemcorp

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай