В ареста остава 23-годишен студент, задържан с още 12 души заради детска порнография

В ареста остава 23-годишен студент, задържан с още 12 души заради детска порнография
БНР - архив
A A+ A++ A

Съдът в Стара Загора остави в ареста 23-годишен студент. Той е един от задържаните 13 души за разпространение и съхранение на порнографски материали с деца, предаде БНР.

Задържаният 23-годишен мъж е обвинен и за това, че в Стара Загора чрез мобилно устройство е държал и набавял за себе си или за другиго, посредством мобилно приложение, порнографски материали, представляващи 19 броя аудиовизуални произведения, получени в комуникация в мобилно приложение, както и че е съхранявал 57 аудиовизуални произведения с детска порнография - престъпление по чл. 159, ал.6 от Наказателния кодекс.

След поискано разрешение от Районния съд - Стара Загора на 18 ноември е било извършено претърсване в жилището, ползвано от задържания в града, като са били открити и иззети мобилен телефон, в който са съхранявани и чрез който са разпространявани файловете с порнографско съдържание, както и настолен компютър, харддиск, рутер за безжичен интернет и др. Изготвени са две технически експертизи.

Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Стара Загора.

Очаква се днес и утре в различни съдилища в страната да се гледат исканията на прокуратурата за постоянното задържане и на останалите арестувани по време на проведената в петък специализирана операция.


#детска порнография #арест #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »