Ал Кайда призова мюсюлманите: Избягвайте Мондиала в Катар!

Ал Кайда призова мюсюлманите: Избягвайте Мондиала в Катар!
Фейсбук
A A+ A++ A

Регионалният клон на Ал Каида призова мюсюлманите по света да избягват Мондиала в Катар, макар че се въздържа от заплахи с атаки или прибягване до насилие по време на събитието, се казва в изявление, предадено от мониторингова организация, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ал Каида на Арабския полуостров, която е базиран в Йемен клон на екстремистката групировка, разкритикува Катар за "събиране на неморални хора, хомосексуалисти, разпространители на корупция и атеизъм на Арабския полуостров" и каза, че проявата служи за отклоняване на вниманието от "окупацията на мюсюлмански страни и потискането им".

"Предупреждаваме нашите мюсюлмански братя да не следят това събитие и да не присъстват на него", се посочва в изявление, предадено от вчера от "Ес Ай Ти И Интелиджънс груп", само ден преди откриването на Мондиала в преобладаващо мюсюлманска страна за първи път в историята.

Организаторите на Мондиала отговориха на критиките срещу състоянието на човешките права в Катар, включително на правата на хората от ЛГБТ общността, както и социалните ограничения, като казаха, че всеки, независимо от сексуалната му ориентация, е добре дошъл на събитието.

Катар, който е малка страна с близо 3 милиона население, съставено предимно от чуждестранни работници, каза, че е обучил повече от 50 000 души, които да гарантират сигурността на Мондиала заедно с чуждестранни сили за сигурност, които ще бдят за реда под катарско командване.

По-рано днес организаторите на Мондиала призоваха хората да използват лични автомобили или таксита, а не новият и модерен градски транспорт, което също говори за страх от атентати на места, на които са събрани много хора.

Откриването на турнира започва всеки момент по наше време, а на стадион "Ал Байт" в Ал Хор се очаква да присъстват над 60 хиляди зрители, сред които и много ВИП гости.

#„Ал Кайда" #заплаха #Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай