Черно тото: Мондиалът в Катар започва с уреден мач от домакините?

Черно тото: Мондиалът в Катар започва с уреден мач от домакините?
A A+ A++ A

Грандиозен скандал само току преди началото на световното първенство по футбол! Според популярния в арабския свят журналист Амджад Таха, мондиалът ще започне с уреден мач! Той твърди, че катарците са подкупили 8 еквадорски национали със 7.4 млн. долара и мачът ще завърши с победа за домакините - 1:0.

Таха обяви и кога ще бъде отбелязано попадението - през второто полувреме.

"Пет катарски и еквадорски източници потвърдиха за договорката. Надявам се чрез споделянето на информацията да повлияем на резултата. Светът трябва да се противопостави на корупцията във ФИФА.", написа Tаха, който е регионален директор на Британския център за Близкия Изток и има над 430 000 последователи в социалната мрежа "Туитър".

Катар и Еквадор откриват 22-ия мондиал в неделя от 18:00 ч. българско време. В групата им са още Нидерландия и Сенегал.

От европейската футболна централа вече изразиха опасения от "черно тото" на мондиала. Очаква се над 100 млрд. долара да бъдат заложени на мачове в хода на турнира.

„Дейли Мейл“ постави под съмнение и резултатите от контролните мачове на Катар преди мондиала. Според изданието, сигнал за подобно нещо е подаден до ФИФА от един от партньорите на световната футболна централа, следящ за честността на играта.

Счита се, че е големият брой дузпи, отсъдени в полза на катарските национали, е доста съмнителен. Много от въпросните контроли са проведени без публика и не бяха излъчвани по телевизии.

Според сигнала, 11-метровите наказателни удари са дадени, за да може Катар да има положителни резултати преди световното първенство. Все пак се уточнява, че няма как да бъде доказано дали наистина има нещо нечестно или не.

Изтече информация, че Катар ще открие Световното първенство с рецитиране на Корана. Това стана ясно от кадри от репетициите преди грандиозното откриване, което е предвидено за неделя от 16:45 часа българско време. На тях се вижда как деца са седнали пред ислямски проповедник и рецитират от Корана в средата на футболно игрище.

Ислямът е официалната религия в Катар, заради който държавните власти въведоха немалко рестрикции срещу феновете, които ще дойдат да гледат Световното, пише FrogNews.

#Катар 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »