СГП: Арестуваните у нас за атентата в Турция са и каналджии и трафиканти на хора, петима са обвиняеми (Видео)

СГП: Арестуваните у нас за атентата в Турция са и каналджии и трафиканти на хора, петима са обвиняеми (Видео)
Стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

Петима са обвинените за каналджийство и трафик на хора, задържани у нас във връзка с атентата в Турция миналата седмица, съобщи Ангел Кънев от Софийската градска прокуратура. Те имат и второ обвинение, свързано с подпомагане на терористична дейност.

По делото има и доказателства, че освен трафик на хора, са извършвали и контрабанда. Това не изключва оръжия, каза Кънев, но не даде повече подробности, тъй като информацията касае националната сигурност. Групата е вляза у нас незаконно. И петимата са чужди граждани, единият има и български паспорт. Държавното обвинение ще иска арест за четирима от тях. Петият е жена, която е с по-лека мярка, защото има тежки здравословни проблеми.

Още от вторник от Софийската градска прокуратура комуникирали с турската страна. Възложили и задачи на контраразузнаването, които те изпълнили "перфектно". Изпратени са молби за правна помощ до няколко държави. "Има лице с международна заповед за арест от турската прокуратура, което издирваме", каза още Кънев, но отказа подробности.

Както стана ясно по-рано днес, двама от седемте задържани са разпитани пред съдия, а другите петима са обвинени. При атентата загинаха шестима души, а 81 бяха ранени, напомня "24 часа".


#СГП #каналджии #трафиканти на хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »