Вижте какво лудо време ни очаква в събота!

Вижте какво лудо време ни очаква в събота!
Pixabay
A A+ A++ A

Времето в съботния ден ще е под влияние на преминаващ средиземноморски циклон западно от нашата страна. Времето ще се задържи облачно и мъгливо. До обяд не са изключени валежи от дъжд над крайните западни и северозападни райони, но следобед процесите ще спират и облачността ще се разкъса.

Над източните райони времето ще се задържи с разкъсана облачност и валеж не се очакват.

Ще духа умерен вятър от югозапад и с него ще нахлува по-топъл въздух. Очакваните максимални температури ще се повишат и ще са между 15-20°С. Малко по-ниски ще са стойностите над Северозападна България – до 13-14°С.

Към края на деня облачността отново ще се увеличава и вплътнява и ще завали дъжд. Причината е приближава от югозапад средиземноморски циклон.

Ще духа умерен, а в Източна България и северно от планините - и временно силен югозападен вятър.

Времето в София

Около обяд мъглата ще се вдигне и ще преобладава разкъсана облачност, но късно след обяд от запад облачността отново ще се увеличи и до вечерта ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще се повишат и ще са между 14-16 °С.

Прогноза за фини прахови частици

Очакваме завишавания на нивата на фини прахови частици над София, Благоевград, Враца, Пловдив и Сандански.

Времето по Черноморието

В сутрешните часове в отделни райони видимостта ще бъде временно намалена. Облачността ще е разкъсана. После обаче ще тя се увеличи отново и на места ще завали дъжд. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са 17-18°.

Времето в планините

Над планините облачността ще е предимно значителна и на много места ще превали дъжд. По най-високите части валежите ще са и от сняг. Ще духа силен, а по билата - и временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200-1300 метра надморска височина около 11-12°, на 2000 метра - около 5-8°.

Времето на Балканите

Над Балканския полуостров от запад на изток облачността ще се увеличава и на много места над западните райони ще превали дъжд, а по Адриатическото крайбрежие валежите ще са съпроводени и от гръмотевици. Предимно слънчево ще бъде в Гърция, но следобед и там облачността ще се увеличи.


Източник: MeteoBalkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »