Анкета ще провери готовността на малките и средни предприятия за въвеждане на еврото

Анкета ще провери готовността на малките и средни предприятия за въвеждане на еврото
БГНЕС,архив
A A+ A++ A

Министерството на икономиката и индустрията отвори анкета за готовността на малките и средни предприятия за въвеждане на еврото. Целта е да се оценят въздействията от перхода към еврото върху дребния бизнес в България.

Онлайн-допитването ще се проведе на сайта на министерството от днес до 16 декември, а резултатите трябва да помогнат на специализираната администрация да идентифицира проблемите в процеса по преминаването от едната към другата валута от позицията на компаниите.

Анкетата е анонимна и съдържа въпроси, които да изяснят теми като очакваните разходи, свързани с адаптирането на фискалните устройства и промяната на счетоводния софтуер.

Информация се събира и за нуждите от обучение на персонала и други възможни предизвикателства пред предприятията в процеса на въвеждане на еврото.

Оценките от анкетата ще бъдат използвани при планиране на стратегическите документи в сектора и ще се вземат предвид при подготовката на законодателните промени, съобщават от Министерството на икономиката.

Анкетата е публикувана на интернет сайта на Министерството на икономиката и индустрията и може да бъде открита ТУК.

#малки и средни предприятия #министерство на енергетиката #анкета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай