Бразилия е фаворит на букмейкърите за титлата

Бразилия е фаворит на букмейкърите за титлата
A A+ A++ A

Националният отбор на Бразилия е фаворит на букмейкърите за трофея от световното първенство по футбол в Катар, което започва в неделя. За последно бразилците станаха шампиони на планетата през 2002 година, когато триумфираха за пети път. В следващите четири издания на мондиала те отпаднаха три пъти във фазата на четвъртфиналите и веднъж на полуфинал.

Сега обаче Селесао разполага със страхотен състав, особено в нападение, а тимът има само една загуба в последните си 29 мача. Поради това заложните къщи дават ставка около 5.00 за успех на петкратните световни шампиони, т.е., при заложен 1 лев, ще спечелите 5 при успех.

На второ място букмейкърите поставят друг южноамерикански отбор - Аржентина. Лео Меси и компания са в серия от 35 поредни двубоя без загуба, а миналото лято стигнаха до дългоочакван триумф за Копа Америка. Коефициентът за Аржентина е 6.50.

Топ 3 на фаворитите допълва действащият световен шампион Франция, чийто успех се котира на 7.50. "Петлите" не са особено убедителни в изявите се в последно време, като проблем за тях ще е и липсата на халфовете Н'Голо Канте и Пол Погба, но въпреки това разполагат със сериозна класа. Следва европейския вицешампион и четвърти от последния Мондиал Англия с 9.00, като същият е и коефициентът за Германия. Шансовете на Португалия за титла се оценяват на 15.00.

Абсолютни аутсайдери на това първенство на отборите са Коста Рика и Саудитска Арабия. Всеки заложен лев за тях ще се превърне в 750, ако те триумфират в Катар.

Носителят на "Златната обувка" от Мондиал 2018 Хари Кейн е фаворит на букмейкърите за голмайстор и през тази година. Неговият коефициент е 8.00, а веднага след него се нарежда младата звезда на франция Килиан Мбапе с 10.00. Следват трима изключителни играчи с коефициент 13.00 - Неймар (Бразилия), Лионел Меси (Аржентина) и Карим Бензема (Франция), докато лидерът на Португалия Кристиано Роналдо е малко по-назад с коефициент 17.00.

Фаворит за най-добър играч на турнира е Меси със ставка 10.00, следван от Мбапе (11.00), Бензема (13.00), Неймар (13.00), Кевин де Бройне (Белгия, 13.00). В тази класация Роналдо е по-назад с коефициент 26.00.

При вратарите фаворит за номер 1 на световното първенство е бразилският страж Алисон Бекер с коефициент 5.50. Букмейкърите оценяват като добри шансовете за наградата и на белгиеца Тибо Куртоа (6.00), а след него са поставени Мануел Нойер (Германия, 7.00), Емилиано Мартинес (Аржентина, 8.00), Юго Лорис (Франция, 9.00) и Унай Симон (Испания, 9.00).

Интересно е кои два тима според букмейкърите е най-вероятно да се срещнат на финал. В тази графа има три варианта с еднакъв коефициент – 15.00. Това са двойките Аржентина – Франция, Бразилия – Англия и Бразилия – Франция. Мечтаният от много фенове финал Аржентина – Португалия, който ще изправи един срещу друг големите Меси и Роналдо, е доста по-малко вероятен според заложните къщи – коефициентът е 34.00.

#Катар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »