НА ЖИВО В парламентарния контрол са предвидени въпроси към 13 министри

НА ЖИВО В парламентарния контрол са предвидени въпроси към 13 министри
A A+ A++ A

Депутатите се очаква да изслушат днес служебните министри на здравеопазването Асен Меджидиев и регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. В парламентарния контрол са предвидени въпроси към 13 министри от кабинета, предаде репортер на БНР.

По искане на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и "Възраждане" служебният здравен министър Асен Меджидиев ще отговаря за обявеното увеличение на трудовите възнаграждения в системата на здравеопазването от предходното правителство.

ОТ БСП пък очакват от служебния регионален министър Иван Шишков да разясни в Народното събрание какъв е напредъкът на трансевропейския транспортен коридор, който преминава през България в участъка Видин-Кулата, както и за магистралите "Хемус" и "Черно море".

Служебният вицепремиер по социалните политики и ресорен министър Лазар Лазаров ще отговаря на депутатски въпроси за преизчисляването на пенсиите и за броя на пенсионерите и хората с увреждания, които имат пенсии под прага на бедността, определен за 2023 г.

Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров ще даде подробности за хакерските атаки към различни български институции и за Съвета по киберсигурност.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"