Дъждовно време в петък

Дъждовно време в петък
A A+ A++ A

В петък облачността ще е променлива, след обяд и вечерта на места главно в Западна България ще превали дъжд. С до умерен, на места в Западния Предбалкан и временно силен югозападен вятър ще нахлуе топъл въздух. Максималните температури ще са между 15° и 20°, по-ниски около поречието на Дунав, където ще духа слаб източен вятър. В София максимална около 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по южното крайбрежие и на места там ще има превалявания от дъжд. Сутринта в отделни райони видимостта ще е намалена. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър.

Максималните температури ще са 14-18°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На места главно в следобедните часове ще превали дъжд, по най-високите части на Рила - сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.

В събота сутринта облачността ще е значителна, на отделни места в Западна и Централна България ще има и слаби валежи от дъжд. През деня валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. По-късно след обяд и през нощта срещу неделя облачността отново ще се увеличи, в западните и южните райони ще има и валежи от дъжд. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-югозапад, вечерта ще се ориентира от юг. Температурите ще останат високи за втората половина от ноември, минималните - между 8° и 13°, а максималните - между 14° и 19°.

В неделя ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Западна и Централна България. В югозападните райони има повишена вероятност за значителни количества. Вятърът ще е от юг, по-късно през деня в източните райони - от югоизток. Минималните температури ще са почти без промяна, а максималните - от 12°-13° на места в Западна България до 21°-22° в Югоизточна.

#зима сняг #слаб сняг #първи сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »