Крум Зарков: Хартиената коалиция няма да прерасне в правителствена

Крум Зарков: Хартиената коалиция няма да прерасне в правителствена
A A+ A++ A

"С въвеждането на смесено гласуване - с хартиени бюлетини и машини ще бъдат възстановени най-лошите практики от миналото. Бюлетините са защитени, за разлика от разписките на машините, които ще се броят, за да се обяви резултат. Изборният процес завърши на миналите избори в 8:20 часа. Сега със смесено гласуване ще се върне среднощното броене.

Това заяви в коментар за "Първа точка", цитиран от Дневник, служебният правосъден министър Крум Зарков попитан за промените в Изборния кодекс, които бяха гласувани на второ четене на среднощно заседание на комисията по правни въпроси с мнозинство от депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП. Депутатите върнаха хартиените бюлетини, заличиха район "Чужбина" и увеличиха броя на избирателната комисия.

"Хартиената коалиция е ситуационна коалиция, тя не може да прерасне в правителствена. Нито една от партиите няма интерес от това. Това я прави особено вредна, хем не може да създаде правителство, хем може да обърка процеса, с който да се излъчи ново легитимно такова. Не е хубава тази работа", заяви Зарков.

#Крум Зарков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"