Павлова преряза лентата на нови 55 км път между София и Пирдоп

Павлова преряза лентата на нови 55 км път между София и Пирдоп
55-километров пътен участък между София и Пирдоп, ремонтиран с 29 млн. лв., беше открит във вторник. Снимка: МРРБ
A A+ A++ A

55-километров пътен участък между София и Пирдоп, ремонтиран с 29 млн. лв., беше открит във вторник.

Лентата на обекта прерязаха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, постоянният представител на Световната банка в България Маркус Репник и кметът на община Челопеч Алекси Кесяков, съобщиха от Регионалното министерство.

Лиляна Павлова благодари на партньорите от Световната банка, осигурили 90% от финансирането за ремонта, за доброто сътрудничество в пътния сектор.

„Не делим пътищата на малки и големи. За нас всички те са важни," посочи Лиляна Павлова и подочи, че откриването на обновения пътен участък е дългоочаквано събитие.

„С изграждането на добри и безопасни пътища стимулираме хората да останат да живеят в родните си места," каза регионалният министър.

„Инвестираме във всички региони, за да осигурим работа за хората в тях, за да не се налага да се местят в големите градове. Затова, освен в пътища, влагаме средства и в обновяването на образователната, социалната, здравната и културната инфраструктура," допълни тя.

„Имаме изключително стабилни връзки с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и се чувстваме привилегировани да бъдем част от този пътен проект. Надявам се, че той ще свърже много хора и добри идеи за бъдещето на България," заяви в приветствието си Маркус Репник.

#Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #Маркус Репник #Световна банка #София #Пирдоп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »