Залезът и упадъкът на Сергей Лавров

Залезът и упадъкът на Сергей Лавров
стоп кадър/24Россия - архив
A A+ A++ A

След първоначалната информация, че руският външен министър Сергей Лавров е бил приет в болница в Бали при пристигането си за срещата на върха на Г-20, говорителката на руското МВнР Мария Захарова заяви, че това е фалшива новина. Впоследствие се появиха съобщения от местната преса, според които Лавров влязъл в болница "за преглед". Но има ли значение всичко това? На пръв поглед би трябвало, пише политическият анализатор Марк Галеоти за изданието "Спектейтър", цитиран от "24 часа".

Той обръща внимание на решението на президента на Руската федерация Владимир Путин да не присъства на срещата на върха, и то само седмица преди самата среща. И посочва две основни причини за това.

"Както от съображения за сигурност, така и защото знаеше, че едва ли ще бъде посрещнат топло. Перспективата да бъде публично изолиран беше достатъчна, за да си остане вкъщи", пише анализаторът.

По този начин задачата да представлява Русия се падна на Лавров. И въпреки че звучи като логична стъпка, подчертава ниските очаквания на Москва за срещата на върха.

Според Галеоти Лавров, някогашен титан на световната дипломация, губи авторитет и доверие от 2014 г. насам, когато бе принуден да излъже за присъствието на руски "зелени човечета" в Крим.


Захарова публикува видео с Лавров, седнал на открито във вътрешен двор, облечен в шорти и тениска и четящ документи. Кадър: Телеграм
Захарова публикува видео с Лавров, седнал на открито във вътрешен двор, облечен в шорти и тениска и четящ документи. Кадър: Телеграм


#Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"