Синоптиците обявиха къде и кога да се готвим за сняг

Синоптиците обявиха къде и кога да се готвим за сняг
A A+ A++ A

Облачно и дъждовно ще бъде времето до края на седмицата, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеология и хидрология (НИМХ).

В четвъртък, 17 ноември, времето у нас ще бъде предимно облачно с валежи, на повече места и с по-значителни количества в Южна България и в планините. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен, временно силен, по-късно през деня в източните райони ще стане от североизток. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса.

През нощта срещу петък, 18 ноември, вятърът ще отслабне, а в петък отново ще стане с южна компонента. Облачността временно ще се разкъса, слаби валежи от дъжд ще има само на отделни места, главно в западните и планинските райони. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните - ще останат почти без промяна.

В събота, облачността отново ще се вплътни и ще завали, отначало в северозападните райони, а до вечерта и на места в източните.

В неделя и в понеделник, времето ще остане облачно, с валежи, в много райони значителни по количество. Температурите ще се понижат, в неделя в Дунавската равнина, а в понеделник в цялата страна максималните ще са под 10 градуса.

През нощта срещу понеделник, 21 ноември, в Северозападна България и в Предбалкана, а в понеделник и в Централна Северна България дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг.

Във вторник, 22 ноември, валежите временно ще спрат, а облачността за кратко ще се разкъса. Минималните температури в много райони ще са около 0 градуса, а максималните - от 5-6 градуса в северозападните - до около 15 градуса в югоизточните райони. По-късно през деня облачността отново ще се увеличи и ще започнат нови валежи.

#снегорин #зима сняг #слаб сняг #първи сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »