Бойко Борисов: През 2025 г. от износител ще станем вносител на ток (Видео)

Бойко Борисов: През 2025 г. от износител ще станем вносител на ток (Видео)
стоп кадър
A A+ A++ A

През 2025 г. България ще се превърне от износител във вносител на ток през 2025 г. Това предупреждение направи на извънредна пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Това е автоматичен режим на тока, това са договорили Кирил Петков и Асен Василев. Както и да се лютите, няма никакъв смисъл. Ние си получихме каквото си търсехме", коментира той развитието на Зелената сделка и бъдещето на индустрията у нас.

"Българите трябва да си дадат ясна сметка, че за експеримента за тези 2 години, който направихме, и се подведоха по лъжи и компромати, процесите си течаха. И когато говорим за План за възстановяване, мачът е свирен. Аз видях Националния план. Днес на срещата просто стана безпощадно ясно - министър Пеканов ясно го каза - това, което е договорило редовното правителство на Петков, ще има трайни последствия. На стр. 113 на Плана за възстановяване пише ясно - 40% намаляване на вредните емисиите от производство на електроенергия на база 2019. Тогава централите най-малко работеха, на най-малка мощност", поясни Борисовq цитиран от "24 часа".

"Когато говорим за плана за възстановяване, мачът е свирен. Днес стана безпощадно ясно. Това, което редовното правителство на Петков е договорило ще има трайни последици. И може би всички си го заслужаваме за възторга, по който се подведохме по тази Харвардска група", заяви Борисов.

Той предупреди, че затварянето на централите е удар по нас, защото "всяка втора лампа, където свети в България, токът е от там". И се ядоса, че кабинетът "Петков" не успял да убеди комисията от важността на централите им. "Винаги съм бил за зелената сделка. Рано или късно тези централи ще излязат от употреба.

Сега ние от износител, ще се превърнем във вносител.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »